English  uk copy 

 

XXII ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ

8dec2016 768

            Tакмичење у беседништву студената Правног факултета у Новом Саду одржано је 8. децембра 2016. године. Беседници су се такмичили у две дисциплине: слободна тема и задата тема. Ове године задате теме су биле Гвожђе се кује док је вруће и Највеће право, највећа неправда (Summum ius, summa iniuria). Такмичаре је оцењивао жири у следећем саставу: првакиња драме Српског народног позоришта глумица Александра Плескоњић-Илић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић, председник Вишег суда у Новом Саду мр Дарко Тадић, адвокат Милан Борђошки, солиста опере Српског народног позоришта Жељко Андрић, као и продекани нашег факултета проф. др Татјана Бугарски и проф. др Бранислав Ристивојевић.

Свеукупни победник такмичења је, према оцени жирија, студент I године, Данило Лучић, са беседом под називом Ћелија. Он је, такође, освојио и прво место у категорији слободна тема, као и гласове публике. У категорији задата тема, прво место је припало Маји Сегединац, студенткињи I године, која је говорила на тему Гвожђе се кује док је вруће. Друго место у дисциплини слободна тема је освојила студенткиња III године, Срђана Јованић са беседом  Вршњачко насиље – закон јачег или закон храброг и хероја, док је друго место у дисиплини задата тема припало студенткињи I године, Јелени Танасић, која је представила беседу на тему Највеће право, највећа неправда. Факултет је победницима и осталим такмичарима припремио прикладне поклоне.

Овогодишњем такмичењу у беседништву је присуствовао велики број гостију. Поред наших наставника и сарадника, студената нашег факултета, свечаности су присуствовали и председник Покрајинске владе, Игор Мировић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, као и представници правосуђа и других државних и културних институција.

XXIII ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ

7dec2017 768

            Tакмичење у беседништву студената Правног факултета у Новом Саду одржано је 7. децембра 2017. године. Беседници су се такмичили у две дисциплине: слободна тема и задата тема. Ове године задате теме су биле Истина као граница слободе говора и Право је вештина доброг и правичног (Ius est ars boni et aequi). Такмичаре је оцењивао жири у следећем саставу: председник Вишег суда у Новом Саду мр Дарко Тадић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић, адвокат Зоран Копривица, као и професори нашег факултета Гордана Дракић и продекан Бранислав Ристивојевић.

Свеукупни победник такмичења је, према оцени жирија, студенткиња II године, Јана Атељевић, са беседом под називом Разлике. Она је, такође, освојила и прво место у категорији слободна тема, као и гласове публике. У категорији задата тема, прво место је припало Николи Сибинчићу, студенту III године, који је говорио на тему Истина као граница слободе говора. Друго место у дисциплини слободна тема је освојила студенткиња II године, Маја Сегединац са беседом Докле више?, док је друго место у дисиплини задата тема припало студенту II године, Срђану Хромишу, који је представио беседу на тему Истина као граница слободе говора. Факултет је победницима и осталим такмичарима припремио прикладне поклоне.

Овогодишњем такмичењу у беседништву је присуствовао велики број гостију. Поред наших наставника и сарадника, студената нашег факултета, свечаности су присуствовали представници Покрајинске владе, правосуђа и других државних и културних институција.

КРАЉЕВСКО НАЦИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ

8dec2017 768

На Краљевском двору у Београду, 8. децембра 2017. године, одржано је Краљевско национално такмичење у беседништву у коме су учествовали победници из свих 5 универзитетских центара у Србији: Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша и Новог Пазара. Учеснике је оцењивао жири у следећем саставу: академик Матија Бећковић, арх. Драгомир Ацовић, члан Крунског већа Краљевског дома Карађорђевића, писац Предраг Марковић и др Милан Ст. Протић, историчар и политичар. Представници нашег факултета су били прошлогодишњи победници Такмичења у беседништву студената Правног факултета у Новом Саду, Данило Лучић и Маја Сегединац, студенти II године, који су и овом приликом бриљирали. Маја Сегединац је на националном такмичењу освојила прво место са беседом Докле више?, док је Данило Лучић заузео треће место са беседом Ћелија.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 51 гостију и нема пријављених чланова