Др Љубомир Стајић, редовни професор

Stajic Ljubomir

Др Љубомир Стајић, редовни професор

Рођен је 28. јуна 1960. године у Инђији. Дипломирао је на Факултету цивилне одбране 1983. године. На истом Факултету одбранио је 1987. године магистарску тезу под називом ,,Улога масовних противоклопних средстава у општенародном одбрамбеном рату", а 1991. године докторску дисертацију ,,Припреме општине за оружану борбу и неоружано супротстављање агресији у ОНОР-у са становишта борбених могућности савремених средстава за вођење рата и тенденција њиховог развоја". Од 1984. до 1994. налазио се у радном односу на наведеном Факултету, на коме је биран у звање асистента-приправника, потом за асистента, а 1991. године у звање доцента за наставни предмет Савремена борбена средства.

Од 1994. до краја 2003. године радио је на Полицијској академији у Београду, на којој је изабран у звање доцента 1994. године, у звање ванредног професора 1996. године, а у звање редовног професора за наставни предмет Основи безбедности 2001. године. На магистарским студијама на Академији изводио је наставу из два наставна предмета, и то: Безбедност и Организација и управљање у полицији.


Од 1. јануара 2004. године налази се у радном односу на Правном факултету у Новом Саду у звању редовни професор за ужу научну област Систем безбедности.
На основним студијама изводи наставу из наставних предмета Систем безбедности, Безбедносна култура и Безбедносни менаџмент. На дипломским акдемским (мастер) студијама изводи наставу из наставних предмета: Контрола служби безбедности, Систем обезбеђења имовине и пословања и Систем заштите личности и објеката. На докторским студијама изводи наставу из предмета Теорија система безбедности – продубљени курс. Обавља и функцију продекана за финансије од 2007. године.

Аутор је аутор/коаутор више књига и преко 80 других научних и стручних радова.

Више пута био је ментор и члан комисија кандидатима за израду и одбрану магистарских теза и докторских дисертација.

Био је руководилац три научно-истраживачка пројекта.

Kњиге:

1.      Љубомир Стајић, Обрад Стевановић, Грађански нереди, Полицијска академија, Београд 1995.
2.     
Љубомир Стајић, Основи безбедности, Полицијска академија, Београд 1993, 2003, 2004.
3.     
Љубомир Стајић, Саша Мијалковић, Светлана Станаревић, Безбедносна култура, Драганић, Београд, 2004, 2005
4.      Љубомир Стајић, Основи система безбедности: са основама истраживања безбедносних појава, Правни факултет Универзитета у Новом Сад, Нови Сад, 2008, 2010, 2011.
5.      Љубомир Стајић, Саша Мијалковић, Светлана Станаревић, Безбедносна култура младих - како живети безбедно, Драганић, Београд, 2006.
6.     
Стеван Константиновић, Љубомир Стајић, Анђелија Јоловић, Безбедносна култура и бајке: ухапсите вука, Змај, Нови Сад, 2006 (друго издање 2006)
7.     
Андреја Савић, Љубомир Стајић, Основи цивилне безбедности, Факултет за правне и пословне студије Нови Сад, Нови Сад 2006, 2007.
8.     
Љубомир Стајић, Радослав Гаћиновић, Увод у студије безбедности, Драгслар партнер, Београд 2007.
9.     
Љубомир Стајић, Драгић Пајковић, Систем заштите личности и објеката, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад 2008, 2011.
10. 
Милан Даничић, Љубомир Стајић, Приватна безбједност, Висока школа унутрашњих послова, Бањалука, 2008.
11. 
Љубомир Стајић, Горан Мандић, Систем заштите имовине и пословања, Правни факултет Универзитета у Новом Сад, Нови Сад, 2008.
12.  Љубомир Стајић, Татјана Лукић, Право приватне безбедности, Правни факултет Универзитета у Новом Сад, Нови Сад, 2011.
13.  Љубомир Стајић, Контрола полиције и служби безбедности, Правни факултет Универзитета у Новом Сад, Нови Сад, 2012.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 130 гостију и нема пријављених чланова