др Ранко Кеча, редовни професор

Ranko_Keca

др Ранко Кеча, редовни професор

 

Рођен је 1950. у Мостару. Дипломирао је 1974. године на Правном факултету у Новом Саду. На истом факултету је магистрирао 1980. године, одбранивши рад „Судско поравнање“. На Правном факултету у Новом Саду 1984. године одбранио је докторску дисертацију „Редовни правни лекови у парничном поступку“. За асистента Катедре грађанскоправних наука изабран је 1975, за доцента 1985, за ванредног професора 1995. и за редовног професора 2000. године. Шеф је Катедре грађанскоправних наука. На Правном факултету у Новом Саду држи наставу из наставних предмета Грађанско процесно право, Поступак пред арбитражама и Земљишно и водно право на основним студија ма на Општем смеру и Смеру унутрашњих послова. На дипломским академским студијама (мастер)  предаје Земљишно и водно право. На докторским студијама Приватно право изводи наставу из наставног предмета Грађанско процесно право - одабране теме. На Правном факултету Универзитета у Београду предаје Грађанско процесно право.

Проф. др Ранко Кеча био је управник Центра за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду до октобра 2009. године. Био је декан Правног факултета у Новом Саду 2000. године. Функцију декана обавља поново, од октобра 2009. године.

Арбитар је Сталног избраног суда при Привредној комори Србије. Био је шеф последипломских студија Грађанскоправног смера.

Предмет научног интересовања: парнични поступак у целини, арбитражно право и судски систем.

Проф. др Ранко Кеча је аутор/коаутор 5 књига и преко 50 научних и стручних радова.

Говори немачки и руски језик.

Књиге:
1. Ранко Кеча, Земљишно право – И књига: Правни режим пољопривредног земљишта, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 1993.
2. Боривој Старовић – Ранко Кеча, Грађанско процесно право, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 1995. (друго издање 1998. издавач: Универзитет у Новом Саду; треће издање: Правни факултет у Новом Саду 2001.).
3. Гордана Станковић – Боривој Старовић – Ранко Кеча – Невена Петрушић, Арбитражно процесно право, Удружење за грађанско процесно и арбитражно право, Ниш, 1999. (друго издање: 2002.)
4. Ранко Кеча, Арбитражни споразум, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 1999.
5. Ранко Кеча, Грађанско процесно право, приручник за полагање правосудних испита, Правни факултет Универзитета у Београду и Службени гласник, Београд (прво издање 2009, друго измењено и допуњено издање 2010).

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 86 гостију и нема пријављених чланова