др Бојан Пајтић, редовни професор

bojan pajtic

др Бојан Пајтић , редовни професор

 

Рођен је 2. маја 1970. године у Сенти. Основну и средњу школу завршио је у родном граду. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду, где је у октобру 1996. изабран у звање асистента на предмету Облигационо право. На матичном факултету одбранио је магистарску тезу под називом "Фидуцијарни споразуми као средство обезбеђења облигационо правних потраживања", а звање доктора правних наука стекао је у јуну 2008, када је одбранио докторску дисертацију на тему: "Брачни имовински уговор".  За доцента на предмету Облигационо право изабран је 2009. године, у звање ванредног професора 2014. године, а у звање редовног професора 2019. године.

За потпредседника Извршног одбора Града Новог Сада изабран је 2001. године, посланика у Народној скупштини Републике Србије и председника Законодавног одбора Народне скупштине. Од 2003, обављао је функцију шефа посланичке групе ДОС, а 2004. изабран је за шефа посланичке групе Демократске странке у Народној скупштини Републике Србије. На седници Скупштине АП Војводине, 1. новембра 2004, изабран је за председника Извршног већа АП Војводине, а на ову дужност поново је изабран 16. јула 2008. године. На седници Скупштине АП Војводине од 11. јула 2012. године, изабрана је нова Покрајинска влада АП Војводине, а др Бојан Пајтић за председника.

Др Бојан Пајтић је председник Демократске странке.

Говори енглески и мађарски језик.

Област научног интересовања је облигационо право.

Аутор је и коаутор преко 25  научних и стручних радова.

Књиге:

Бојан Пајтић, Јемство; Нови Сад, 2014.


e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 134 гостију и нема пријављених чланова