др Јелена Видић-Трнинић, ванредни професор

Vidic Jelena

др Јелена Видић-Трнинић, ванредни професор

Рођена је 1974. године у Шапцу. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 1998. године са просечном оценом 9,06. У току школовања била је награђена од стране Владе Републике Србије као један од најбољих студената у Србији. Због изузетних резултата у току студирања била је прималац стипендије Министарства за просвету Владе Републике Србије.

Након завршетка студија, две године је радила у Општинском суду у Новом Саду као судијски приправник. 2001. године на Правном факултету у Новом Саду изабрана је за асистента-приправника за наставни предмет Наследно право. Магистрирала је 2005.године на Правном факултету у Новом Саду одбранивши рад на тему “Нужно наслеђивање у домаћем и упоредном праву”. Исте године унапређена је у асистента на наставном предмету Наследно право. Докторирала је 2010. године на Правном факултету у Београду одбранивши рад на тему “Наследноправне последице односа сродства, брачне и ванбрачне везе”.

Током бављења научним радом објавила је око 40 научних радова који су презентовани на научним скуповима у Србији, а неки од њих и у иностранству.

Област научног интересовања - Наследно право.

Служи се енглеским језиком.

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 215 гостију и нема пријављених чланова