др Сања Радовановић, ванредни професор

Radovanovic Sanja

др Сања Радовановић, ванредни професор

Рођена је у Горажду 1976. године. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 1999. године. У току студија остварила је запажене резултате и тим поводом је добила неколико награда: Повељу Универзитета за најбољег студента Правног факултета за академску 1996/97 и академску 1997/98; Дипломе за изванредан успех у току академске године 1996/97 и 1997/98, Награду Матице Српске за најбоље студенте друштвених наука, 1999. године, Диплому норвешке амбасаде у Београду «За генерацију која обећава», 2000. године, као и WUS стипендије за перспективне младе универзитетске раднике у школској 2001/2002. години. Основне студије завршила је пре рока као најбољи дипломирани студент Правног факултета за академску годину 1998/99.

Након дипломирања радила је у
Привредном суду у Новом Саду као приправник. За асистента-приправника за наставни предмет Грађанско право – општи део и стварно право изабрана је 2001. године. Магистрирала је на Правном факултету у Новом Саду 2004. године одбранивши магистарску тезу "Накнада имовинске штете у ауторском праву". На Мах Planck Институту за интелектуалну својину у Минхену боравила је од октобра 2004. до фебруара 2005. године и од јуна до октобра 2005. године. Године 2010. на Правном факултету у Београду је с одликом одбранила докторску дисертацију "Уговор о лиценци софтвера". У звање доцента за наставни предмет Облигационо право изабрана је 2013. године.

Учествовала је на више научних и стручних скупова у земљи и у иностранству.

Област научног интересовања: општа теорија облигационог права, уговорно право, права интелектуалне својине.

Аутор је више научних и стручних радова.

Говори енглески а служи се немачким језиком.


e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Листа објављених радова.docx)Листа објављених радова.docx 17 kB
mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 191 гостију и нема пријављених чланова