др Марко Кнежевић, доцент

Knezevic Marko

др Марко Кнежевић, доцент

 

 

Рођен у Новом Саду 1984. године, где је завршио основну школу и гимназију. Правни факултет Универзитета у Новом Саду уписао 2002. године, а дипломирао 2006. године пре рока са високим просеком. Дипломске академске студије (мастер) на истом факултету је завршио 2008. године, одбранивши рад Привремене мере у праву интелектуалне својине. Докторске студије Приватно право на Правном факултету у Новом Саду је окончао 03.02.2015. одбраном докторске дисертације Расправно начело у српском парничном поступку (ментор проф. др Ранко Кеча).

2006. године изабран је за сарадника у настави за предмет Грађанско процесно право. За асистента за предмет Грађанско процесно право изабран је 2008. године. У звање асистент са докторатом изабран је 2015. године

Упоредо са радом на Правном факултету, од 2006. до 2008. године волонтирао је у Окружном суду у Новом Саду. Правосудни испит је положио са одликом 01.06.2009. године.

До 2006. године играо је одбојку у ОК „Војводина“ са којим је сезоне 2005/2006. остварио запажене резултате на домаћим и међународним такмичењима.

Студијски боравци у иностранству: Универзитет Пасау, Немачка (2009) – стипендија Баварског високошколског центра за средњу, источну и јужну Европу (BAYHOST) ради усавршавања немачког језика; Макс Планк институт за страно и међународно приватно право у Хамбургу, Немачка (2010) – истраживачка стипендија института.

Област интересовања: парнични поступак, нарочито начела парничног поступка; привремена правна заштита у грађанским судским поступцима; арбитражно право.

Говори енглески и немачки језик.

ел. пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Spisak radova M. Knezevic.docx)Spisak radova M. Knezevic.docx 16 kB
mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 230 гостију и нема пријављених чланова