Др Сандра Самарџић, асистент са докторатом

 

Sandra Samardzic Др Сандра Самарџић, асистент са докторатом

Рођена 1984. године у Новом Саду, где је завршила гимназију „Исидора Секулић“. На Правном факултету у Новом Саду дипломирала 2008. године. Исте године изабрана за сарадника у настави на предмету Породично право. Године 2010. одбранила је мастер рад Субјекти поступка in vitro фертилизације у упоредном праву и њихов правни положај. Докторирала на Правном факултету у Новом Саду 2018. године, одбранивши докторску дисертацију на тему „Права детета у области медицински асистиране репродукције“
Добитник је стипендије Министарства просвете Републике Србије за најбоље студенте завршне године државних факултета за остварене изузетне резултате током студија (2006). Добитник је награде Универзитета у Новом Саду која се додељује најбољим студентима за успех постигнут у току студирања у школској 2007/2008 години. Добитник стипендије за младе истраживаче Комитета за стипендије у оквиру Светског удружења за породично право за учешће на научном скупу под називом Family Law and Family Realities, 2017.
На Правном факултету држи вежбе из предмета Породично право, а на Природно-математичком факултету, у оквиру мастер курса Репродуктивни биолог, држи вежбе из предмета Грађанскоправни аспекти биомедицинског зачећа.
Област интересовања: породично право, упоредно породично право, правни аспекти медицински асистиране репродукције.
Говори енглески и немачки језик.

 e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 110 гостију и нема пријављених чланова