Слобода Мидоровић, асистент

Sloboda Midorovic

Слобода Мидоровић, асистент

Рођена je 1986. године у Кикинди. Дипломирала je на Правном факултету у Новом Саду 2010. године са просечном оценом 9.96. Мастер студије је најпре завршила на Правном факултету Карл Франценс Универзитета у Грацу (Аустрија) 2013. године, одбранивши рад на тему The EU Regulation and the Hague Protocol on Maintenance Obligations and their Relationship to the Serbian Legal System. Потом је мастер студије завршила и на Правном факултету у Новом Саду 2016. године одбранивши рад на тему Употреба и заштита културних добара – грађанскоправни аспекти. Докторске студије - смер Приватно право, уписала је на Правном факултету у Новом Саду 2016. године.

Од 2010. до 2012. године радила je као адвокатски приправник при Адвокатској комори Војводине. Правосудни и адвокатски испит положила je 2012. године у Новом Саду, након чега је радила као адвокат. Од 2013. до 2014. године је била запослена у Развојном фонду Аутономне покрајине Војводине на месту вишег стручног сарадник за правне послове.

У звање сарадника у настави на Правном факултету у Новом Саду, за ужу научну област грађанскоправну, изабрана је децембра 2014. године, а у звање асистента децембра 2016. године. Од 2014. године изводи вежбе из наставних предмета Увод у грађанско право и Стварно право на другој години основних студија. Укључена је у рад Грађанскоправне секције при Центру за симулацију суђења и Правне клинике за заштиту животне средине Правног факултета у Новом Саду.

Током студија награђивана je Изузетном наградом Универзитета у Новом Саду за академску 2005/2006. и 2006/2007. годину, наградом Еуробанк ЕФГ 2009. године и Наградом Универзитета у Новом Саду за академску 2009/2010. годину. Била је добитник бројних стипендија.

Од 2016. године је сарадник на пројекту Правног факултета у Новом Саду под називом „Правна традиција и нови правни изазови“, а крајем 2017. и почетком 2018. године је била ангажована као сарадник при италијанском тиму на међународном пројекту HEURIGHT The Right to Cultural Heritage – Its Protection and Enforcement through Cooperation in the European Union.

Студијски боравци у иностранству: Хашка академија за међународно право – сесија из области Међународног приватног права у Хагу (Холандија) 2010. године; била је стипендиста школе „Европско приватно право“ на Правном факултету Универзитета у Салцбургу (Аустрија) 2011. године; стипендиста Хашке академије за међународно право – сесија из области Међународног приватног права у Хагу (Холандија) 2011. године; стипендиста Европског форума Алпбах (Аустрија) 2011. године; похађала је школу „Пословно право Европске уније“ на Правном факултету Сен Луи Универзитета у Бриселу (Белгија) 2013. године; „Munich University Summer Training in German and European Law (MUST)“ на Правном факултету Лудвиг Максимилијан Универзитета у Минхену (Немачка) 2015. године; летњи програм на Правном факултету Принц од Сонгкле Универзитета у Хат Јаију (Тајланд) 2016. године. Као стипендиста DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) похађала је интензиван курс немачког језика „Kummunikation im universitären Kontext - mündlich präsentieren“ на Универзитету у Потсдаму (Немачка) 2017. године, а као стипендиста Erasmus+ похађала је летњи програм из Међународног приватног права Европске уније на Радбауд Универзитету у Најмегену (Холандија), 2018. године. Добитник је истраживачке стипендије DAAD за 2019. годину.

Говори енглески и немачки језик, а служи се француским језиком.

Кабинет бр. 40, III спрат.

e-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 277 гостију и нема пријављених чланова