Др Наташа Деретић, доцент

Deretic Natasa

Др Наташа Деретић, доцент

Рођена 8. 04. 1956. године у Урошевцу (АП КиМ). Основну школу завршила у Косову Пољу а Гимназију у Приштини. 1978. године након дипломирања на Правном факултету у Приштини, најпре ради као професор права у тамошњој Економској школи, а потом 1980. године бива примљена на место асистента за предмет Римско право на Правном факултету у Приштини. Одбранила је магистарски рад на тему ''Superficies solo cedit од римског до савременог права'', 1989. Докторску дисертацију '' Закључење брака од римског до савременог права'', одбарнила је 1997. године на Правном факултету у Приштини - пред комисијом у саставу: Проф. др Антун Маленица, проф. др Сима Аврамовић и проф. др Мирослав Милошевић.

На Приштинском Правном факултету предаје Римско право у звању доцента од 1997. до 2003. када напушта стални радни однос и исти заснива на Полицијкој академији 2003. године где је изабрана у звању доцента за предмет ''Национална историја државе и прва''. Наставља и даље да предаје Римско право на Приштинском Правном факултету у једно трећинском односу, све до октобра 2008. године, када напушта и Полицијску академију и ангажовање на наведеном правном факултету, јер заснива стални радни однос на Правном факултету у Новом Саду где је изабрана за наставника на предмету Римско право у звању доцента.

Поред радова из уже научне области – историјскоправне, именована је објавила уџбеник ''Национална историја државе и права – за студенте КПА'', 2008. године.

Учествовала је на више међународних скупова у земљи и иностранству.

Говори енглески и руски језик, а служи се италијанским језиком.

Moнографија:

1. Наташа Деретић, Закључење брака у правној историји, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад 2011.

Књиге:

1. др. Антун Маленица, др. Наташа Деретић - "Римско право", десето издање, Нови Сад, 2011.e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 120 гостију и нема пријављених чланова