Др Гордана Дракић, ванредни професор

Drakic Gordana

Др Гордана Дракић, ванредни професор

 

Рођена је у Новом Саду 1974. године. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 1999. године. Током 1999. и 2000. године радила је као судијски приправник у Општинском суду у Новом Саду. Магистрирала је 2003. године на Правном факултету у Новом Саду на тему Судство на подручју Војводине у периоду од 1918. до 1929. године. Докторску дисертацију Аграрно законодавство у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца (Краљевини Југославији) и његова примена на територији надлежности Апелационог суда у Новом Саду одбранила је 2009, такође на Правном факултeту у Новом Саду.

Универзитетску каријеру започела је 2000. године када је на Правном факултету у Новом Саду изабрана за асистента-приправника. За асистента је изабрана 2004, а за доцента 2010. године. Од школске 2010/2011. године изводи наставу из наставног предмета Историја државе и права II на основним студијама и наставног предмета Историја политичких и правних институција Војводине на дипломским академским (мастер) студијама.

Од 2000. до 2004. године била је секретар Катедре за Историју државе и права.

Ради усавршавања немачког језика боравила је на Универзитету Passau 2003. и на Баухаус Универзитету у Вајмару 2004. године. Била је на студијском боравку на Правном факултету Универзитета Friedrich Schiller у Јени (Немачка) у својству стипендисте Coimbra Group Scheme 2004. године.

Област научног интересовања: правни поредак, законодавна делатност и правосуђе у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца/Краљевини Југославији, правно нормирање и спровођење аграрне реформе у међуратној југословенској држави.

Објавила је 20 научних и стручних радова.

Говори енглески и немачки језик.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 


 

 
mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 136 гостију и нема пријављених чланова