Милан Милутин, асистент

Milan Milutin1

Милан Милутин

асистент

Рођен је 1989. године у Новом Саду. Основну школу „Петефи бригада“ завршио је 2004. године у Кули као ученик генерације. Од раног детињства бави се културом говора, с почетка као рецитатор, а касније и као оратор. Ученик је педагога културе говора, госпође Весне Дринчић-Ђилас. Вишеструки је добитник Златне плакете Покрајинске смотре рецитатора „Песниче народа мог“ и троструки учесник Републичких смотри рецитатора. Носилац је III награде на Међународном фестивалу беседништва „Sirmiumlux verbi“ у Сремској Митровици у категорији ex tempore. Као матурант гимназије „Жарко Зрењанин“ у Врбасу, освојио је прво место на Републичком такмичењу из историје. Гимназију је завршио 2008. године као носилац дипломе „Вук Караџић“.

За време основних студија, које је похађао на Правном факултету у Новом Саду од 2008. године, награђиван је од стране Универзитета – за постигнут успех школске 2008/2009. као и за научни и стручни рад на тему „Уставна жалба као инструмент непосредне уставносудске заштите људских права“ (конкурс за школску 2008/2009. годину). На Такмичењу у беседништву на матичном факултету освојио је прво место 2010, као и награду публике 2008. године. Учествовао је као члан тимова Правног факултета на такмичењима из Међународног јавног права (Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition – национална рунда), односно Међународног приватног права (Foreign Direct Investment Moot Competition). Стипендиста је Фондације Конрад Аденауер из Берлина од 2010. године. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Новом Саду 2012. године. Исте године изабран је у звање сарадника у настави и засновао радни однос на радном месту сарадника за наставни предмет Римско право на матичном Факултету.

Мастер академске студије завршио је 2014. године, одбранивши Завршни рад на тему „Надлежности управника провинције у материји имовинског права у Риму“. Исте године изабран је у звање асистента и засновао радни однос на радном месту сарадника за наставни предмет Римско право.

Учествововао је на два међународна научна скупа (Научни скуп „1700 година Миланског едикта“, Ниш, 16-18. мај 2013. године и International Conference of Young Legal Historians, Thessaloniki, Greece, September 27-28 2013).

Коаутор је једног научног рада и аутор једног саопштења.

Течно говори енглески језик (ниво С2 Заједничког европског оквира за језике Савета Европе (CEFRL)), а учи италијански (CEFRL:В2), немачки (CEFRL:В1) и латински.

Секретар је Катедре за историју државе и права на основним студијама.

Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 280 гостију и нема пријављених чланова