Др Александар Мартиновић, доцент

Aleksandar_Martinovic

Др Александар Мартиновић, доцент

 

 

Рођен је у Славонском Броду 1976. године. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1999. године. У звање асистента-приправника за предмет Управноправо изабран је 2001. године. Од 2001. до 2003. године био је секретар Катедре за јавно право. Новембра 2003. године на Правном факултету у Новом Саду одбранио је магистарску тезу Појам управе у српској правној науци. У звање асистента изабран је јануара 2005. године.

25. септембра 2012. године на седници Сената Универзитета у Новом Саду др Александар Мартиновић изабран је у звање доцента за ужи научну област Јавноправну (предмет Управно право).


Године 2004. учествовао је на међународном научном скупу у Београду посвећеном реформи владе и државне управе у Републици Србији.

Област научног интересовања: управно-правна и политичка теорија, наука о управи, политичка филозофија, правна и политичка историја, православна теорија.

Објавио је oко петнаест научнних и стручних радова.

Говори енглески и немачки језик.

Књиге:

1. Појам управе у српској правној науци, ИП Јустинијан, Београд 2004.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 172 гостију и нема пријављених чланова