Др Ратко Радошевић, асистент са докторатом

Ratko_Radosevic

Др Ратко Радошевић

Асистент са докторатом, Управно право

Ратко Радошевић је рођен 21. фебруара 1986. године у Вировитици, у Републици Хрватској. Основне студије завршио је на Правном факултету у Новом Саду 2010. године, на Општем смеру, с просечном оценом 10,00 (десет). Мастер студије завршио је 2012. године, одбраном завршног рада на тему ,,Предмет управног спора“. Докторску дисертацију на тему „Правна природа управног уговора“ одбранио је 2018. године, такође на Правном факултету у Новом Саду.

Током студија више пута је награђиван Изузетном наградом Универзитета у Новом Саду за постигнут успех. У школској 2009/2010. години награђен је као најбољи студент Правног факултета у Новом Саду.

На Правном факултету у Новом Саду изабран је 2010. године у звање сарадника у настави за ужу научну област Јавноправну, за наставни предмет Управно право. У звање асистента изабран је 2012. године, а у звање асистента са докторатом 2019. године. Од 2010. године изводи вежбе из наставног предмета Управно право на основним академским студијама. Секретар је Катедре за јавно право и Уредник рубрике Зборника радова Правног факултета у Новом Саду.

Ратко Радошевић говори енглески и немачки језик, а област његовог научног интересовања обухвата теорију управног права. 

Консултације: кабинет 52/2.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 155 гостију и нема пријављених чланова