icon1 English  uk copy   

Др Бранислав Ристивојевић, редовни професор

branislav ristivojevic

Др Бранислав Ристивојевић, редовни професор

 

Рођен је у Новом Саду 1972. године. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1996. године. За асистента приправника за наставни предмет Кривично право изабран је 1997. године. Магистрирао је на Правном факултету у Новом Саду одбранивши рад на тему Командна одговорност у међународном кривичном праву – одговорност за радње потчињеног. Докторирао је одбранивши докторску дисертацију „Злочини против човечности са гледишта кривичног права“ 11.07. 2006. године на Правном факултету у Београду. За доцента је изабран 2007.године, а за ванредног професора 2012. године.

Учесник је два међународна конгреса, по позиву: Рига, (Латвија) 1997. и Атина (Грчка) 2000.

Област научног интересовања: Међународно кривично право.

Бранислав Ристивојевић је био саветник у више тимова одбране пред Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију у Хагу. Од 2007. године врши дужност саветника председника владе Републике Србије, за правна питања.
Од 2008. до 2015. године вршиo функцију продекана за науку. Od 1. октобра 2015. године врши функцију продекана за финансије.

Од 5. априла 2012. године именован је за председника Комисије за признавање страних високошколских исправа и назива из надлежности Правног факултета.

Аутор је једне књиге и тридесет научних и стручних радова.

Говори енглески језик.

Књиге:

1. Бранислав Ристивојевић, Одговорност за радње потчињеног у међународном кривичном праву: командна одговорност, издање аутора, Нови Сад, 2003.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 75 гостију и нема пријављених чланова