др Татјана Бугарски, редовни професор

Tatjana Bugarski

др Татјана Бугарски, редовни професор

 

Проф. др Татјана Бугарски рођена је у Новом Саду 1975. године. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Новом Саду 2000. године. Магистарски рад “Модели истражног поступка у савременом кривичном праву” одбранила је 2003, а докторску дисертацију на тему “Посебности кривичног поступка за организовани криминал, тероризам и корупцију” одбранила је 2006. на Правном факултету у Новом Саду.
У погледу научно-истраживачког рада објавила је преко 100 научних радова, аутор/коаутор је више монографских публикација и коаутор једног уџбеника. Учествовала је на великом броју националних и међународних стручних скупова и конференција. 2004. године била је на стручном усавршавању на Сицилији (Сиракуза) и том приликом је успешно завршила специјалистички курс Diritto Penale Internazionale: Cooperazione Internazionale in Materia Penale. Такође, учествовала је на великом броју научно-истраживачких пројеката.

Значајније друштвене активности и функције: Продекан за међународну сарадњу Правног факултета Универзитета у Новом Саду (2008 – 2009 и 2009-2011); Продекан за наставу Правног факултета Универзитета у Новом Саду (2011-2012, 2012 – 2015, 2015 -2018 и 2018-); Руководилац Докторских академских студија – Јавно право на Правном факултету у Новом Саду (2011-); члан Одбора за обезбеђење квалитета и интерну евалуацију програма (сталног помоћног органа Сената Универзитета у Новом Саду) (2010 – 2013); заменик председника Одбора за обезбеђење квалитета и интерну евалуацију Универзитета у Новом Саду (2015-); заменик председника Стручног већа за друштвене науке Сената Универзитета у Новом Саду (2016 -2019), председник Стручног већа за друштвене науке Сената Универзитета у Новом Саду (2019-); члан Програмског већа АCIMISI центра (2012-2015); заменик Преседника Програмског већа Центра за мултидисциплинарне студије форензике „Др Арчибалд Рајс“ у оквиру АCIMISI центра, (2016-2019); члан Програмског већа Центра за истраживање и развој технологија електронске управе – CeGOVTeCH Универзитета у Новом Саду (2015-2019); Руководилац програма студентске праксе студената Правног факултета; Координатор Правне клинике за заштиту животне средине и Правне клинике за борбу против трговине људима на Правном факултету; члан Одбора Одељења за друштвене науке Матице Српске у Новом Саду; члан Председништва Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу; члан Уредништва Зборника радова Правног факултета у Новом Саду; члан Комисије за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању Националног акредитационог тела (2018-) и заменик председника Комисије за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању Националног акредитационог тела (2019-).

Проф. Бугарски је учествовала у раду три радне групе за израду закона, и то: Раднег рупе за израду радног текста Закона о изменама и допунама Законика о кривичном поступку (2012), Радне групе за акредитацију и квалитет студијских програма у оквиру израде Закона о високом образовању (2015) и Радне групе за израду Нацрта Закона о признавању и изједначавању страних високошколских квалификација ради запошљавања (2016).

Књиге:
1. Кивично процесно право
Правни факултет, Центар за издавачку делатност, Нови Сад, 2015

2. Центар за социјални рад у кривичном поступку
Правни факултет, Центар за издавачку делатност, Нови Сад, 2016.

3. Доказне радње у кривичном поступку
Правни факултет, Центар за издавачку делатност, Нови Сад, 2014

Говори енглески језик.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 184 гостију и нема пријављених чланова