др Стефан Самарџић, aсистент са докторатом

Stefan Samardi
 

др Стефан Самарџић, aсистент са докторатом,

асистент на предмету Кривично право

 

Стефан Самарџић, рођен је 1984. године у Сарајеву, Босна и Херцеговина. Основну и средњу школу похађао је у Бачкој Паланци, а матурирао је у новосадској гимназији Јован Јовановић Змај. Правни факултет у Новом Саду уписаоје 2003, а завршио 2008. године са просеком  9,93 када је и изабран за сарадника у настави на кривичном праву на том Факултету. На матичном факултету 2010. године одбранио је мастер рад на тему ”Утицај узраста учиниоца на примену кривичног права” под менторством професора Драгише Дракића, када је и изабран у звање асистента. Докторске студије уписао је на Правном факултету у Београду, а након положених испита, студије је наставио на матичном факултету, да би 2017. године одбранио докторску дисертацијуна тему ”Рехабилитација лица осуђених из политичких или идеолошких разлога и њене правне последице”, под менторством свог професора Бранислава Ристивојевића.
 
Више пута је награђиван за успехе у студирању. Аутор је тридесетак научних и стручних чланака. У више наврата био је тренер тимовима Правног факултета у Новом Саду у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом, који су освајали највише титуле на светском нивоу.
 
У његовој ванакадемској професионалној каријери истиче се учешће на дебати ”Улога међународног кривичног правосуђа у помирењу” пред Генералном скупштином Уједињених нација у Њујорку 2013. године на позив Председника Генералне скупштине УН као универзитетски експерт, као и водећа позиција у тимовима одбране пред Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију у Хагу. Био је члан неколико радних група Владе Републике Србије у области опште реституције, те отклањања последица одузимања имовине жртвама холокауста  које немају живих наследника, као и Националне стратегије за процесуирање ратних злочина.
 
Идејни је творац и члан је извршног одбора Фондације Карлсберг Дунђерски, те Одбора за Правна и статутарна питања Матице српске. Са супругом Сандром има двоје деце, Слободана и Сару.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 157 гостију и нема пријављених чланова