Стефан Радојчић, асистент

StefanRadojcic1

Стефан Радојчић, асистент

Рођен је у Добоју 1992. године. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 2015. године. На мастер академским студијама одбранио је дипломски рад на тему „Одговорност државе за кршење обавеза установљених Европском конвенцијом за заштиту људских права и основних слобода“. Докторске студије, смер Јавно право, уписао је 2018. године.

За асистента изабран је септембра 2019. године, а у звање сарадника у настави изабран је јула 2017. године. Држи вежбе из наставних предмета Међународно јавно право 1, Међународно јавно право 2 и Увод у право Европске уније. У школској 2016/2017. години био је ангажован као демонстратор при Катедри за међународно право, а претходно је више од годину дана радио као адвокатски приправник.

Секретар је Катедре за међународно право и међународне односе, уредник листа Правник и уредник Информатора - Интерног гласила Правног факултета Универзитета у Новом Саду.

Аутор је једног и коаутор седам научних чланака, те учесник на пет међународних научних конференција.

Положио је испит из енглеског језика за правнике (International Legal English Certificate – ILEC, ниво С1 Заједничког европског оквира за језике Савета Европе – CEFRL ). Поседује основни ниво знања немачког и француског језика, које активно усавршава.

Као студент учествовао је на шест стручно-научних скупова, као и на четири међународна такмичења у области Међународног јавног права и Међународног кривичног права. Носилац је награде за најбољег заступника владе на такмичењу у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом, које је одржано у Хагу 2016. године. У току треће и четврте године студија био је члан тима одбране генерала Ратка Младића у поступку пред Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију.

Добитник је Изузетне награде за стручни и научни рад студената у школској 2012/2013. години на тему Уставна жалба као акт уставносудске заштите људских права, као и Награде за стручни и научни рад студената у школској 2013/2014. години на тему Вертикална организација власти са освртом на положај АП Војводине у уставном систему Републике Србије.

Носилац је звања мајстор каратеа I дан и освајач великог броја медаља на домаћим и међународним такмичењима. Такође, поседује звање регионалног одбојкашког судије.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 152 гостију и нема пријављених чланова