Стефан Радојчић, асистент

Stefan Radoji

Стефан Радојчић, асистент

 

Рођен је у Добоју 1992. године. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 2015. године. На мастер академским студијама одбранио је завршни рад на тему „Одговорност државе за кршење обавеза установљених Европском конвенцијом за заштиту људских права и основних слобода“. Докторске студије, смер Јавно право, уписао је 2018. године.

Секретар је Катедре за међународно право и међународне односе, уредник листа Правник, уредник Информатора - Интерног гласила Правног факултета у Новом Саду и члан Наставно-научног већа Правног факултета у Новом Саду. Члан је Академског одбора Balkans Legal Research Group, као и Академског одбора Правне ревије ЕЛСА-е Србија.

Сарадник је на пројекту Правног факултета у Новом Саду под називом „Правна традиција и нови правни изазови“, а такође и истраживач на међународном пројекту Global Atrocity Justice Constellations, организованом од стране академске мреже COST, са 38  држава чланица, која је подржана од оквирног програма Европске уније за истраживања и иновације Хоризонт 2020.

Аутор/коаутор је седам научних радова, те учесник на шест међународних научних конференција.

Академски ангажман на Правном факултету почео је 2016. године као демонстратор на Катедри за међународно право, након чега је изабран за сарадника у настави 2017. године, те је за асистента изабран 2019. године. Држи вежбе из наставних предмета Међународно јавно право 1, Међународно јавно право 2 и Увод у право Европске уније.

Након дипломирања био је уписан у Именик адвокатских приправника Адвокатске коморе Војводине дуже од годину дана. У току треће и четврте године основних студија обављао је стручну праксу као члан тима одбране генерала Ратка Младића у поступку пред Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију.

Као студент учествовао је на шест стручно-научних скупова, као и на четири међународна такмичења у области Међународног јавног права и Међународног кривичног права. Носилац је награде за најбољег заступника владе на такмичењу у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом, које је одржано у Хагу 2016. године, уз учешће 60 универзитета.

Добитник је Изузетне награде за стручни и научни рад студената у школској 2012/2013. години на тему Уставна жалба као акт уставносудске заштите људских права, као и Награде за стручни и научни рад студената у школској 2013/2014. години на тему Вертикална организација власти са освртом на положај АП Војводине у уставном систему Републике Србије.

Положио је испит из енглеског језика за правнике (International Legal English Certificate – ILEC, ниво С1 Заједничког европског оквира за језике Савета Европе – CEFRL ). Поседује основни ниво знања немачког и француског језика, које активно усавршава.

Носилац је звања мајстор каратеа I дан и освајач великог броја медаља на домаћим и међународним такмичењима. Такође, поседује звање регионалног одбојкашког судије.

Области интересовања: одговорност државе; међународно кривично право; међународни односи.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 83 гостију и нема пријављених чланова