Др Сенад Јашаревић, редовни професор

Jasarevic Senad

Др Сенад Јашаревић, редовни професор

 

Рођен је 1963. године у Новом Саду. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1986. године. Магистрирао је на Правном факултету у Новом Саду 1992. године одбранивши магистарску тезу "Улога и значај колективног уговора". Докторирао је на истом факултету 2000. године одбранивши докторску дисертацију под називом "Решавање радних спорова мирним путем у теорији и пракси".

За асистента за наставни предмет Радно право изабран је 1988. године, а за доцента јануара 2001. године. За ванредног професора изабран 16. јануара 2006. године, a за редовног професора 2010. године.

Био је члан републичке Комисије за демократизацију образовања. Члан је Републичког савета за равноправност полова, Председништва удружења за радно право и социјално осигурање Србије и Црне Горе и миритељ, односно арбитар при Републичкој агенцији за мирно решавање радних спорова.

Доц. др Сенад Јашаревић је био продекан за финансије Правног факултета у Новом Саду од 2002. до 2007. године.

Боравци у иностранству: Будимпешта (Мађарска) 1998, Стокхолм (Шведска) 2002, Берлин (Немачка) 2003, Печуј (Мађарска) 2003, Клуж (Румунија) 2004, Лисабон (Португал) 2004. године, Болоња (Италија) 2005.

Област научног интересовања: колективни уговори, мирно решавање радних спорова, флексибилни облици рада, реформа социјалног осигурања, европско радно право, радно и социјално право Европске уније, равноправност полова.

Др Сенад Јашаревић је аутор више књига и преко 60 научних и стручних радова објављених у земљи и иностранству.

Говори енглески и француски језик.

Књиге:

1. International Encyclopaedia of Laws, Social Security Law – Serbia and Montenegro, Kluwer Law International, The Hague/London/New York, 2004.
2. Сенад Јашаревић, Социјално право, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад 2010.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 231 гостију и нема пријављених чланова