Др Драгутин Аврамовић, ванредни професор

Dragutin_Avramovic

Др Драгутин Аврамовић, ванредни професор

 

Рођен је у Београду 1980. године, где је завршио основну школу и гимназију са одличним успехом. Дипломирао је 2003. године на Правном факултету Универзитета у Београду са просечном оценом 9,87. Волонтирао је у Првом општинском суду у Београду и положио правосудни испит 2006. године. Магистарски рад под називом „Увођење ванредног стања“ одбранио је са одликом фебруара 2009. године на Правном факултету Универзитета у Новом Саду. Докторску дисертацију под називом „Савремена правна држава – правнотеоријски аспекти“ је одбранио октобра 2011. године са одликом, такође на Правном факултету у Новом Саду.

На Полицијској академији у Београду изабран је 2004. године у звање асистент-приправник за предмет Увод у право. Потом је на Криминалистичко-полицијској академији 2009. године изабран за асистента за ужу научну област Увод у право и Уставно право и више година је изводио вежбе и делове наставе на овим предметима. Учествовао је и у извођењу наставе на мастер студијама на предмету Полиција и људска права, као и на специјалистичким академским студијама на предмету Уставни систем Србије. У фебруару 2012. године на Правном факултету Универзитета у Новом Саду је изабран за доцента за ужу теоријскоправну научну област за предмет Теорија државе и права. Држи наставу из предмета Увод у право, Филозофија права и Реторика на основним студијама, а на мастер студијама из предмета Историја политичких и правних теорија и предмета Методологија права. Такође, изводи наставу на мастер студијама Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду из предмета Увод у право. Био је члан већег броја комисија за преглед, оцену и одбрану мастер радова и једне докторске дисертације, као и ментор на мастер студијама. У звање ванредног професора је изабран 2017. године.

Учествовао је на више научних и стручних скупова са рефератом, међу којима и на: научном скупу „Устав Краљевине Србије од 1888. године - 125 година од доношења Устава“, Правни факултет Универзитета у Београду и Криминалистичко-полицијска академија, Београд, 2013; међународном научном скупуConstitutional Challenges: Global and Local, IX светски конгрес Међународног удружења за уставно право, Правни факултет Универзитета у Ослу, 2014; научном скупу „Научно наслеђе Радомира Д. Лукића“, САНУ и Правни факултет Универзитета у Београду, Београд, 2014; научном скупу „Поглед на Устав Србије – десет година касније“, Правни факултет Универзитета у Београду и Српски правнички клуб, Београд, 2016. У 2011. години боравио је на истраживању у Лондону и Оксфорду у оквиру припреме докторске дисертације.

Радио је нa пројекту „Развој институционалних капацитета, стандарда и процедура за супротстављање организованом криминалу и тероризму у условима међународних интеграција“, који финансира Министарство за науку, чији је био секретар, као и на пројекту Правног факултета у Новом Саду „Правна традиција и нови правни изазови“. Био је истраживач и на пројекту „Теоријски и практични проблеми стварања и примене права (ЕУ и Србија)“ Правног факултета у Новом Саду. Објавио је више од 40 научних и стручних радова.

Члан је и један од оснивача Српског правничког клуба (СПК), а био је и секретар Новосадске асоцијације за теорију, етику и филозофију права (НАТЕФ). Члан је Савета Правног факултета у Новом Саду. Члан је Испитног одбора Министарства правде Републике Србије за полагање правосудног испита за предмет Уставно право и правосудно организационо право.

Област научног интересовања: теорија државе, правна држава, људска права, ванредно стање.

Говори енглески језик, пасивно зна француски, а добро познаје латински.   

Књиге:

Симовић, Д., Аврамовић, Д., Зекавица, Р., Људска права, Криминалистичко-полицијска академија, Београд, 2013.

Вукадиновић, Г., Аврамовић, Д., Увод у право, Нови Сад, 2014.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 188 гостију и нема пријављених чланова