Др Драгана Ћорић, доцент

Dragana_Coric

Др Драгана Ћорић, доцент

 

Рођена 1976. године у Лесковцу. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 2000. године. Радила је као адвокатски приправник у Новом Саду током 2000. и 2001. године, када је изабрана за асистента-приправника за наставни предмет Теорија државе и права. За асистента за ужу научну област Теоријско правну, сарадник за наставни предмет Теорија државе и права изабрана је 20. јуна 2006. године.

У оквиру Специјалистичких Академских Студија 2002. године завршила је курс под називом Компаративни студиј Средње Европе, на ком је одбранила специјалистички рад Средња Европа- утопија или стварност, и стекла звање специјалисте. Завршила је специјалистичке студије “Deutsche Rechtsschule 2002/2003” на немачком језику које су организовали Правни факултет у Новом Саду и Правни факултет у Минстеру. Усмени магистарски испит је положила са одликом.

Током школске 2004/2005 учествовала је у извођењу наставе у оквиру изборног предмета Енглески језик за правнике, на енглеском језику, за области The Rules of Professional Conduct , Conflict of interest between a lawyer and a client и The Courts organization in USA.
Од марта 2004. године је на листи коментатора часописа Political Studies and Political Study Review чији је издавач Departement of Government, London School of Economics, за области Теорија права, Законодавство, Методологија, Политичке партије и Политичке теорије. Члан је уређивачког одбора међународног правног часописа Free Law Journal , од 2005. 

Учесник је бројних конференција и семинара, по позиву у области теорије права, политике, људских права и еколошког права.Такође, учесник је и бројних пројеката, а последњи у низу је TEMPUS POGESTEI, и то за област еколошког права ЕУ.

Сарадник је и Правне клинике за заштиту животне средине на Факултету.

Члан је бројних тела на Факултету ( Наставно-научног већа, Комисија за стутут и и за изборе за студентски парламент, итд), уредник wеб презентације Факултета, и шеф Тима за презентације Факултета, који чине искључиво студенти.Такође учествује и у раду Клуба беседника , основаног у фебруару 2007. године. Сарадник је канцеларије Студентског омбудсмана, при Универзитету у Новом Саду. Активна је и у невладином сектору,у области људских и мањинских права, али и као једна од осниваца и председница Мреже удружења "Родитељ ". Проглашена за једну од 10 најбољих правника/ца у Србији за 2006. годину, на иницијативу студената Факултета.

Такође је један од оснивача Српског удружења за правну и социјалну филозофију, основаног у марту 2010. године, те и члан Председништва ове струковне организације.

Говори руски, енглески и немачки језик, а служи се италијанским и шпанским.

Област научног интересовања: ретроактивност, федерализам,људска права

Аутор је око педесет научних и стручних радова, приказа и саопштења. 

Књига:

1. Драгана Ћорић: Време у праву,  Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, 2007. 

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 179 гостију и нема пријављених чланова