др Лука Батуран, асистент са докторатом

Luka Baturan

др Лука Батуран, асистент са докторатом

 

Др Лука Батуран је рођен 1983. године у Врбасу. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Новом Саду 2007. године, где је 2010. године стекао и звање дипломирани правник – мастер. Докторске студије (модул економска анализа права, микроекономија и макроекономија) на Правном факултету Универзитета у Београду успешно је окончао 2017. године одбранивши са одликом докторску дисертацију на  тему Економска анализа правног режима за пренос права својине на непокретностима у Републици Србији.

На Правном факултету Универзитета у Новом Саду изабран у звање сарадника у настави 2008. године за наставни предмет Основи економије, а потом 2010. године и у звање асистента. У звање асистента са докторатом за изабран је 2017. године.

Члан је Савета Правног факултета Универзитета у Новом Саду, као и Савета и Извршног одбора Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду.  Члан је и Европског удружења за економску анализу права (European Association of Law and Economics).

Био је уредник рубрике, а затим менаџер Зборника радова Правног факултета у Новом Саду, као и Тематског зборника Хармонизација српског и мађарског права са правом Европске уније од 2013. године.

Учествовао је на више међународних и домаћих научних скупова, а до сад је објавио већи број радова у страним и домаћим часописима. Такође, учествовао је у реализацији више научних пројеката финансираних од домаћих и страних институција.

Говори енглески и руски језик.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 159 гостију и нема пријављених чланова