Др Сандра Фишер-Шобот, ванредни професор

 

Fiser-Sobot Sandra

Др Сандра Фишер-Шобот, ванредни професор

 

Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду децембра 2001. године. Октобра 2000. године добила је стипендију Норвешке краљевске амбасаде као један од 1000 најбољих студената у Републици.

У јулу 2004. године завршила је последипломски специјалистички курс из Међународног трговинског права на Аsser College Europe у Хагу (Холандија). 2003. године уписала је магистарске студије на Правном факултету у Новом Саду, а 2005. године положила усмени магистарски испит са одликом. У новембру 2006. године одбранила је магистарску тезу "Правна природа патента као субјективног права". Докторску дисертацију „Одговорност продавца за испоруку у међународном и домаћем праву“ одбранила је на Правном факултету у Новом Саду у мају 2010. године.

За асистента-приправника изабрана је 2003. године, за асистента 2007. године, а за доцента 2013. године

На основним академским студијама предаје Трговинско право и Право међународне продаје, а на мастер академским студијама Право конкуренције. Поред тога, држи вежбе из Међународног привредног права, Права привредних друштава и Трговинског права.

Секретар је последипломских студија на Катедри привредноправних наука.  

Области научног интересовања: право међународне и домаће продаје, право конкуренције, право индустријске својине и међународне трговинске арбитраже

Говори енглески језик, а служи се немачким.

Аутор је две књиге и више од 30 научних и стручних радова.  

Књиге:

Сандра Фишер, Патент као субјективно право, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 2007.

Сандра Фишер Шобот, Право међународне продаје, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 2014.

Владимир Марјански, Сандра Фишер Шобот, Право хартија од вредности, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 2016.

Стручна усавршавања у иностранству:

Asser College Europe, Хаг, Холандија (2004)

Central European University, Будимпешта (2007)

 

 e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 304 гостију и нема пријављених чланова