English  uk copy 

 

Народна банка Србије - позив за обављање летње праксе

НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ објављује ПОЗИВ ЗА ОБАВЉАЊЕ ЛЕТЊЕ ПРАКСЕ студентима треће, четврте или пете године академских студија у Републици Србији (у обиму од најмање 240, односно 300 ЕСПБ бодова) и држављанима Републике Србије који студирају у иностранству

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Poziv za obavljanje letnje prakse 2019.docx)Позив за обављање летње праксе 2019 82 kB

Конкурс за пријем чланова Правне клинике за заштиту животне средине

icon1

Правна клиника за заштиту животне средине на Правном факултету у Новом Саду почиње са радом 27. маја 2019 године.  Рад у оквиру Kлинике ће се реализовати у виду едукације студената од стране предавача Правног факултета у Новом Саду и еминентних стручњака из праксе. На конкурс се могу пријавити студенти 2. и 3. године основних академских студија Правног факултета у Новом Саду.

Заинтересовани студенти треба да попуне образац пријаве који могу преузети на портирници Правног факултета или у електронској форми на сајту Правног факултета. Уз образац обавезно приложити и фотокопију прве странице индекса. Пријаве се предају на портирници Правног факутета у Новом Саду.

Рок за подношење пријава је 24. мај 2019. године.

Конкурс за пријем чланова Правне клинике за борбу против трговине људима

icon1Правна клиника за борбу против трговине људима на Правном факултету у Новом Саду почиње са радом 27. маја 2019 године.  Рад у оквиру Kлинике ће се реализовати у виду едукације студената од стране предавача Правног факултета у Новом Саду и еминентних стручњака из праксе. На конкурс се могу пријавити студенти 2. и 3. године основних академских студија Правног факултета у Новом Саду.

Заинтересовани студенти треба да попуне образац пријаве који могу преузети на портирници Правног факултета или у електронској форми на сајту Правног факултета. Уз образац обавезно приложити и фотокопију прве странице индекса. Пријаве се предају на портирници Правног факутета у Новом Саду.

Рок за подношење пријава је 24. мај 2019. године.

Предавање проф. др Барборе Хола са Слободног универзитета у Амстердаму

TimetableПроф. др Барбора Хол са Слободног универзитета у Амстердаму одржаће у среду, 8. маја, предавање на тему "Циљеви и реалности међународног кривичног права".

Предавање ће се одржати у Свечаној сали, са почетком у 14h.

 

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Barbora Hola 2019.pdf)Barbora Hola 2019.pdf 673 kB

Летња школа из области европског приватног права у Салцбургу (Аустрија)

Vazna informacija 1Позивамо све студенте 3. и 4. године студија, апсолвенте и студенте мастер студија да се пријаве за учешће у летњој школи Европског приватног права, која ће се одржати од 1. до 13. јула 2019. године у Салцбургу (Аустрија). 

Све информације о летњој школи могу се пронаћи на интернет страници:

www.uni-salzburg.at/oep/summerschool 

Обезбеђена је стипендија за двоје студената, као и смештај у Салцбургу за време трајања летње школе.

Сви заинтересовани треба да пошаљу биографију, на енглеском језику, на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 17. априла 2019. године.

За даље информације можете се обратити доц. др Бојану Тубићу (кабинет 23/I, тел: 485-3066, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ).

Стипендије Амбасаде САД

Info

 

Амбасада Сједињених Америчких Држава објавила је конкурс за Фулбрајтов програм стипендирања.

 

Линкови са потребним информацијама су:

https://rs.usembassy.gov/fulbright-graduate-study-program-2020-2021-competition (Graduate Program)

https://rs.usembassy.gov/fulbright-non-degree-research-program-doctoral-students-2020-2021 (Nondegree Research Program)


Припремна настава за полагање пријемног испита

Vazna informacija 1

1.       Основни подаци

Припремна настава за полагање пријемног испита за упис на Факултет у школској 2019/2020. години организује се у току летњег сместра школске 2018/2019. године.

Припремна настава није обавезна.

Настава се организује из предмета Устав и права грађана и Историја.

 

2.       Извођење наставе

Настава траје 3 дана.

Фонд часова, по предметима је:

Устав и права грађана: 9 часова (3 часа по дану)

Историја: 9 часова (3 часа по дану).

Дакле, у сваком од три дана ученици ће имати по 3 часа Устава и права грађана и 3 часа Историје, што је укупно 6 часова по дану.

Термини:

Устав и права грађана: 11, 18. и 25. мај (суботе), од 9:30 часова

Историја: 11, 18. и 25. мај (суботе), од 12 часова

 

3.       Пријављивање

Пријаве кандидата могу да се поднесу закључно са 3. мајем 2019.

Пријаву можете извршити слањем поруке на следећу адресу електронске поште: m.milutin@pf.uns.ac.rs.

Порука мора да садржи:

  1. Име и презиме ученика
  2. Адресу ученика
  3. Назив школе коју похађа и
  4. Контакт телефон.

Након што добијете одговор на своју поруку којом се потврђује Ваша пријава, пријављени сте за похађање припремне наставе.

 

4.       Плаћање

За похађање припремне наставе уплаћује се износ од 10.000,00 динара на жиро рачун Факултета број: 840-1627666-13 (позив на број 777 по моделу 97).

Уплата мора да се изврши заклључно са 3. мајем 2019.

Уплатница којом се потврђује извршена уплата доноси се на први час припремне наставе.

 

5.       Питања

За сва евентуална питања, будите слободни да се обратите координатору припремне наставе, асистенту Милану Милутину, на следећу адресу електронске поште: m.milutin@pf.uns.ac.rs.

 

Најбољи студент Универзитета у Новом Саду је са Правног

Nagrade 2Најбољи студент Универзитета у Новом Саду у школској 2017/2018. години је Миљана Биговић, са Правног факултета у Новом Саду, која је завршила основне академске студије Права - Смер унутрашњих послова, са укупном просечном оценом 10.

PFNS Miljana Bigovic

Миљана Биговић је рођена 13. 5. 1995. у Суботици. Похађала је основну школу "Вук Караџић" у Ловћенцу и Гимназију "Доситеј Обрадовић" у Бачкој Тополи, коју је завршила као ученик генерације и носилац дипломе "Вук Караџић". На републичком такмичењу из Историје 2014. године осваја друго место. Добитница је Похвале Његовог Краљевског Величанства Александра II Карађорђевића за изузетне резултате постигнуте током средњошколског образовања.

Основне академске студије Права на Смеру унутрашњих послова на Правном факултету у Новом Саду уписује 2014. године, а завршава их 6. јула 2018. године са просечном оценом 10,00. Сваке године за редом, добитник је изузетне награде за успех у току студија, коју додељује Универзитет у Новом Саду, студентима који очисте годину са просечном оценом 10,00. Добитница је Награде Фонда за младе таленте Републике Србије "Доситеја" у 2014. години, Награде Универзитета у Новом Саду за научни и стручни рад у 2016. години. Била је стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта Републике Србије, Карлсберг и Дунђерски фондације, Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду.

За време основних студија учествовала је на више међународних и регионалних такмичења из симулације суђења: Регионално такмичење у симулацији суђења пред Европским судом за људска права (Загреб, Република Хрватска, 2016), Такмичење у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом (Хаг, Холандија, 2017), Такмичење у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом (Хаг, Холандија, 2018). Учествовала је на скупу Регионална школа политичке филозофије, Изградња правне државе (Београд, Република Србија, 2017). У оквиру Центра за симулацију суђења Правног факултета учествовала је у раду више секција (међународноправна, кривичноправна и грађанскоправна). Била је на пракси у оквиру наставе из Кривичног права у Основном и Вишем суду у Новом Саду, пракси у оквиру наставе из Кривичног процесног права у Основном и Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду и пракси у оквиру наставе из Грађанског процесног права у Основном и Вишем суду у Новом Саду. Обавила је практичну наставу код Заштитника грађана (Београд, 2017). Учествовала је у раду Правне клинике за избегличко право Правног факултета у Новом Саду. Похађала је курс на тему Европске конвенције за заштиту људских права и основних слобода и јуриспруденције Европског суда за људска права (Нови Сад, 2016) и Салцбуршку летњу школу европског приватног права (Еразмус - ИП Интензивни Програм - Главне карактеристике европских правних система) - Салцбург, Аустрија, 2017. На Правном факултету у Новом Саду је завршила курс Енглески језик за правнике и курс обуке за коришћење правне базе Параграф лекс.

Члан је мреже Европског удружења студената права (European Law Student Association) од 2014. до данас. Као члан Организационог Комитета ЕЛСА учествовала је у пројекту Дани ЕЛСЕ (2015) и Правници на послу (2016).

Аутор је научног рада на тему Уговор о раду као акт заснивања и регулисања радног односа.

Писац неколико чланака за студентски лист Правног факултета у Новом Саду - Правник.

Волонтер Црвеног крста Мали Иђош.

Носилац браон појаса у каратеу (1. кју).

 

Миљана Биговић је тренутно на мастер студијама Правног факултета Универзитета у Стокхолму на студијском програму Право међународних трговинских арбитража (LL.M in International Commercial Arbitration) као стипендиста Шведског института.

Међународна такмичења у симулацији суђења

icon1У школској 2018/2019. години Правни факултет у Новом Саду учествоваће на следећим такмичењима студената права:

      1. Такмичење у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом (International Criminal Court Moot Court Competition 2019), које ће се одржати у Хагу јуна месеца 2019. године;

      2. Регионално такмичење у симулацији суђења пред Европским судом за људска права (Regional Moot Court Competition), које ће се одржати маја месеца 2019. године у Бањалуци, а победнички тим оствариће пласман на међурегионалну рудну у Стразбуру. 

Пријавити се могу студенти друге, треће и четврте године основних студија, као и студенти мастер студија.

За учешће на такмичењу у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом потребан је средњи ниво знања енглеског језика.

Центар за симулацију суђења позива све заинтересоване студенте да присуствују уводном састанку поводом почетка припрема за наведена такмичења који ће се одржати у среду, 24. октобра, у учионици бр. 20, са почетком у 18 часова.

На састанку ће бити речи о систему и организацији такмичења, поступку избора чланова тимова, динамици и начину припрема такмичара.

Конкурс за ЕРАЗМУС+

erasmus logo

Отворени су нови конкурси за студентску мобилност у оквирима ЕРАЗМУС+ и то за следеће дестинације:

1) Мидлсекс универзитет у Лондону, Велика Британија

2) Политехнички универзитет у Анкони, Италија

3) Универзитету у Порту, Португалија

4) Универзитет Дидро у Паризу, Француска

5) Универзитет у Гронингену, Холандија

6) Универзитет у Хајделбергу, Немачка

7) Универзитет у Вилњусу, Литванија

8) Западни универзитет у Темишвару, Румунија

9) Универзитету у Гранади, Шпанија

10) Универзитету „Ла Сапијенца“ у Риму, Италија

11) Политехнички универзитет у Анкони, Италија

12) Универзитет у Јашију, Румунија

13) Универзитет у Поатјеу, Француска

14) Универзитет у Валенсији, Шпанија

15) Универзитету у Марибору, Словенија

16) Универзитету у Болоњи, Италија

17) Универзитету „Софија Антиполи” у Ници, Француска

18) Универзитету у Гранади, Шпанија

Детаљније информације можете пронаћи на линковима изнад.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 189 гостију и нема пријављених чланова