English  uk copy 

 

Рангирање за буџет на ОАС у шк. 2018/2019

У прилогу ове вести биће могуће можете погледати прелиминарнe коначне ранг листе за упис виших година основних академских студија на општем и смеру унутрашњих послова на терет буџета у школској 2018/2019. години.

Објављивање прелиминарних ранг листа се може очекивати у понедељак, 1. октобра 2018. године одмах по прокњижавању записника са обављених испита из октобарског испитног рока.

У складу са усвојеним правилима уписа:

- рангираће се сви студенти који уписују одређену годину студија (другу, трећу и четврту), без обзира да ли су у текућој школској години уписани први пут или као поновци, а који су у текућој школској години остварили најмање 48 ЕСПБ бодова (без обзира да ли су у питању положени предмети из текуће године студија или пренети из ранијих година);

- ранг листе су одвојене по смеровима;

- рангирање ће полазити од укупног броја број ЕСПБ бодова остварених у току студија, затим ће се рангирати по броју година колико студирају на основу формуле: 10 - број година студирања (што значи да ће боље бити рангирани они који нису обнављали године) и последњи критеријум је рангирање по укупној просечној оцени за време студија;

- студенти који након рангирања остану изван буџетске квоте*, моћи ће студије да наставе у статусу студента који сами плаћају школарину (самофинансирање).

 

Члан 103. став 4. 5. Закона о високом образовању: Студенти са инвалидитетом и студенти уписани по афирмативној мери који у текућој школској години остваре 36 ЕСПБ имају право да се у наредној школској години финансирају из буџета.

 

Члан 12. 103 став 3 2. Предлога Закона о изменама и допунама Закона о високом образовању: Студент  који  у  последњој  години  студија  има  статус  студента  који  се финансира  из  буџета задржава  право да  се  финансира  из  буџета  најдуже годину дана по истеку редовног трајања студија.

 

Рекламације у погледу обрачунатог броја бодова (из текуће школске године и укупног броја бодова) и израчунатог просека можете поднети доласком на шалтер Службе за наставу са Вашим индексом до уторка, 2. октобра 2018. године до 13,30 сати. Такође, на располагању Вам стоји и мејл Службе за наставу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (обавезан "subject" тј. наслов мејла треба да гласи: "Рекламација на прелиминарну ранг листу @2018")

Коначна ранг листа за финансирање из буџета у школској 2018/2019. години биће објављена у уторак, 2. октобра у поподневним сатима.

Напомена:

Одобрене квоте за упис на студијске програме су:

Општи смер

Смер унутрашњих послова

За први упис
године студија

Квота

За први упис
године студија

Квота

ДРУГЕ

135

ДРУГЕ

42

ТРЕЋЕ

135

ТРЕЋЕ

42

ЧЕТВРТЕ

135

ЧЕТВРТЕ

42

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (2018-OAS-Konacne-rang-liste.pdf)2018-OAS-Konacne-rang-liste.pdf 190 kB
mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 36 гостију и нема пријављених чланова